Железняк каже, що комітет ВР визнав його чинним головою фракції «Голос»

Железняк каже, що комітет ВР визнав його чинним головою фракції «Голос»

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради вирішив, що Ярослав Железняк залишається чинним головою парламентської фракції “Голос”.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Железняк повідомив на пресконференції у четвер.

“25 липня ми, народні депутати, отримали відповідь від Регламентного комітету... Цей лист є у мене, він є у всіх колег. Там Регламентний комітет чітко дав відповідь про те, що зміни голови фракції не відбулося, ми ... працюємо згідно зі своїм положенням. Згідно з положенням, необхідно 14 голосів (для звільнення голови фракції, - ред.). Тому через порушення процедури і через відсутність необхідної кількості голосів зміни голови фракції не відбулося”, - сказав Железняк.

Читайте також: З'їзд «Голосу»: сімох членів партії виключили, Рудик залишається на посаді голови

Як повідомляв Укрінформ, представниця фракції "Голос" у ВР Ольга Стефанишина повідомила, що фракція проголосувала за звільнення Ярослава Железняка з посади керівника фракції.

За повідомленням Стефанишиної, таке рішення підтримали 11 народних депутатів, або більшість членів фракції "Голос" у Верховній Раді.

Сам Ярослав Железняк та партія "Голос" на офіційному сайті заявили, що інформація про його звільнення з посади керівника фракції «Голос» не відповідає дійсності й кадрових змін у фракції не було, оскільки, згідно з положенням про фракцію, для такого рішення необхідно 14 голосів.

Читайте також: У «Голосі» прокоментували вихід з партії ряду депутатів

Також повідомлялося, що 16 червня десять членів фракції партії "Голос" у Верховній Раді висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку і оголосили про створення окремого об'єднання "Справедливість". Представники цього об'єднання стверджують, що керівництво партії та фракції "діє у власних інтересах і пов'язло в кулуарних договорняках".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначав, що Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради дасть свій висновок щодо правомірності рішення частини членів фракції "Голос" про звільнення Ярослава Железняка з посади голови фракції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-