З'їзд «Голосу»: сімох членів партії виключили, Рудик залишається на посаді голови

З'їзд «Голосу»: сімох членів партії виключили, Рудик залишається на посаді голови

Укрінформ
Делегати з’їзду політичної партії "Голос" підтримали виключення з партії семи членів парламентської фракції, які у четвер, 29 липня, написали заяви про вихід.

Про це голова партії Кіра Рудик повідомила під час брифінгу за результатами з’їзду, передає кореспондент Укрінформу.

“З’їзд прийняв рішення про виключення семи колег по фракції “Голос” з партії “Голос”. Це Устінова (Олександра Устінова — ред.), Стефанишина (Ольга Стефанишина — ред.), Лозинський (Роман Лозинський — ред.), Юрчишин (Ярослав Юрчишин — ред.), Цабаль (Володимир Цабаль — ред.), Клименко (Юлія Клименко — ред.) і Бобровська (Соломія Бобровська — ред.)”, - сказала вона.

Читайте також: У «Голосі» прокоментували вихід з партії ряду депутатів

Окрім цього, Рудик повідомила, що 86% делегатів з’їзду висловили їй довіру як голові партії. Також, за її словами, було висловлено довіру і підтверджено повноваження Ярослава Железняка (голова фракції "Голос" у Верховній Раді), Інни Совсун (народний депутат), Андрія Осадчука (народний депутат), Григорія Маленка (голова фракції «Голос» у Київраді, депутат) як членів Політичної ради партії.

Водночас із політради було відкликано двох членів - Віктора Євпака та Ростислава Добоша. Натомість до Політичної ради “Голосу” увійшли голова Рівненської обласної територіальної організації партії Роман Денисюк та голова Харківської обласної територіальної організації політсили Олексій Бабешко.

Читайте також: У «Голосі» заявили, що незгодні з партією мають з неї піти

Крім того, за результатами з’їзду, затверджено нову редакцію статуту партії, яка конкретизує ідеологічні засади і мету роботи політсили, розширює залучення територіальних організацій партії до управління і ухвалення управлінських рішень, зменшує повноваження голови партії на користь Політичної ради, а також забезпечує незалежність контрольно-ревізійної комісії від одноосібної позиції голови партії.

Як повідомлялося, 29 липня у Києві відбувся з’їзд політичної партії “Голос”. На з’їзді були розглянуті заяви про вихід із партії членів фракції “Голос” у ВР, які 16 червня оголосили про недовіру голові партії Кірі Рудик та очільнику парламентської фракції Ярославу Железняку.

Фото: goloszmin.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-