Депутати пропонують Раді ускладнити внесення постанов, які блокують підписання законів

Депутати пропонують Раді ускладнити внесення постанов, які блокують підписання законів

Укрінформ
Народні депутати зареєстрували у парламенті законопроєкт №5813-1 "Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України".

Про це у Телеграмі повідомила співавторка проєкту закону, народний депутат від парламентської фракції "Слуга народу" Ольга Совгиря, передає Укрінформ.

"Проєкт спрямований на зменшення кількості так званих "блокуючих" проєктів постанов Верховної Ради про скасування рішення Верховної Ради про прийняття закону, постанови чи іншого акта Верховної Ради в цілому, оскільки практика їх внесення має характер зловживання", – написала вона.

За словами Совгирі, законопроєктом пропонується встановити, що кількість депутатів, які можуть внести проєкт "блокуючої" постанови, не може бути меншою за кількісний склад найменшої депутатської фракції. Також передбачається, що в разі підписання народним депутатом більше одного проєкту постанови, його підпис щодо другого і наступних за часом проєктів не підлягатиме врахуванню.

Окрім цього, закріплюється правило, за яким кожна депутатська фракція (депутатська група) має право запропонувати таку кількість проєктів постанов, яка відповідатиме числу, кратному кількісному складу найменшої депутатської фракції відповідно до кількості народних депутатів такої депутатської фракції.

Читайте також: Арахамія анонсував зміни до регламенту ВР для запобігання «поправковому спаму»

Проєкт закону ініціювали понад 30 народних депутатів. Серед них, зокрема, керівництво парламентської фракції "Слуга народу" та перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. Наразі текст документа не оприлюднено на сайті парламенту.

Законопроєкт №5813-1 є альтернативним до запропонованого напередодні №5813 "Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради".

Як повідомлялося, проєкт закону №5813 зареєстровано у ВР 21 липня. Згідно з ним, для внесення проєкту постанови щодо скасування рішення ВР про ухвалення певного закону, треба зібрати депутатів із половини фракцій, наявних у парламенті, а авторів проєкту постанови має бути не менше ніж 45.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-