Штати відправляють в Україну й Польщу емісара для обговорення Nord Stream 2

Штати відправляють в Україну й Польщу емісара для обговорення Nord Stream 2

Укрінформ
Радник Державного департаменту США Дерек Шолле цього тижня відвідає Київ і Варшаву для обговорення питань взаємодії, у тому числі стосовно газопроводу Nord Stream 2.

Про це повідомляє Держдепартамент США, передає Укрінформ.

«Дерек Шолле продовжить наш дипломатичний діалог з Україною й Польщею у цілому переліку питань, включно з нашими спільними занепокоєннями щодо газопроводу Nord Stream 2, енергетичної безпеки загалом, а також поточних реформ», - зазначили в Держдепі.

Уточнюється, що в Києві Шолле зустрінеться з представниками влади для обговорення підтримки зусиль України у протидії російській агресії, а також просування економічних та антикорупційних реформ. Крім того, представник американського уряду матиме можливість обговорити з членами ділової спільноти економічний розвиток України.

Читайте також: Штати продовжують вважати Nord Stream 2 «поганою справою» - Кент

У Варшаві радник Держдепартаменту також обговорить з вищими урядовцями, представниками громадянського суспільства й бізнесу стратегічні двосторонні й регіональні питання, спільну прихильність демократичним цінностям та інституціям.

Як повідомляв Укрінформ, на зустрічі  Байдена з Меркель сторони підтвердили наявність розбіжностей у питанні Nord Stream 2. Водночас президент США зауважив, що має з канцлером ФРН абсолютну єдність у розумінні того, що «Росії не можна дозволяти використовувати енергетику як зброю для примусу або погроз сусіднім країнам».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-