США й Німеччина продовжать взаємодіяти для підтримки України – Байден

США й Німеччина продовжать взаємодіяти для підтримки України – Байден

Укрінформ
Американський президент Джо Байден заявив, що Сполучені Штати й Німеччина продовжать співпрацювати з метою підтримки України, її реформ, а також євроатлантичних прагнень українських громадян.

Про це він заявив у четвер під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми погодилися з важливістю подальшої інтеграції Західних Балкан у європейські інституції, з нашою незмінною підтримкою суверенітету й територіальної цілісності України, а також із незмінною важливістю реформ та підтримкою їхніх (народу України – ред.) євроатлантичних прагнень»,- підкреслив американський лідер.

У цьому зв’язку він зауважив, що США й Німеччина продовжать виступати разом на захист союзників на східному фланзі від російської агресії.

Крім того, Байден згадав про російський газопровід, який будується в Балтійському морі, і навколо якого США й Німеччина ведуть тривалі переговори.

«Я повторив своє занепокоєння щодо «Північного потоку-2». Ми з канцлером Меркель абсолютно єдині в нашому переконанні, що Росії не можна дозволяти використовувати енергію в якості зброї для примушення або погрози сусіднім країнам», - підкреслив глава Білого дому.

Читайте також: Зустріч Байдена і Меркель може змінити майбутнє Європи - Зеленський

Він також заявив, що сьогодні дві країни започатковують партнерство у сферах клімату та енергетики. Його метою стане «підтримка енергетичної безпеки та розвитку сталої енергетики, стійких енергетичних технологій у країнах із економікою, що розвивається, зокрема в Центральній Європі і в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, у четвер канцлер ФРН Ангела Меркель розпочала візит до Вашингтона, під час якого провела зустріч з президентом США Джо Байденом у Білому домі.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-