Позачергове засідання Ради, ініційоване Зеленським

Позачергове засідання Ради, ініційоване Зеленським

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив позачергове засідання парламенту, ініційоване Президентом Володимиром Зеленським.

У залі зареєструвалися 190 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, порядок денний передбачає розгляд 13 питань.

Так, у першому читанні депутати розглянуть законопроєкт №5463 "Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні".

У повторному першому читанні заплановано голосування за законопроєкти №3091 "Про державний екологічний контроль" та №4167 "Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності".

Читайте також: Рада звільнила Авакова з посади міністра внутрішніх справ

Парламентарії мають намір голосувати за законопроєкт №4461 "Про території Смарагдової мережі".

Для включення до порядку денного сесії та прийняття рішення запропоновано законопроєкти №5650 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо збереження лісів" та №5339 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря".

У другому читанні планується розгляд проєктів законів №2351 щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу; №3576 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин"; №4407 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів підвищеної небезпеки"; №4259 "Про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами".

Читайте також: Рада підтримала Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки

Також на порядку денному позачергового засідання - проєкти законів №4572 "Про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна"; №5495 "Про особливості надання електронних публічних послуг" та №5551-2 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-