Разумков розповів, що треба робити для розв'язання проблеми «поправкового спаму»

Разумков розповів, що треба робити для розв'язання проблеми «поправкового спаму»

Укрінформ
Розв'язання проблеми «поправкового спаму» потребує внесення змін до Конституції, однак це зробити буде практично неможливо. 

Про це сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв'ю «Громадському», передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми говоримо про поправки – вони бувають абсолютно різні, і навіть не в кількості питання. Буває тисячі правок, але вони правильні, бувають випадки, коли вони приймаються. А є правочний спам – це теж проблема, з якою ми зіткнулися, але для того, щоб її вирішити, треба вносити зміни до Конституції. Це зробити буде практично неможливо», - сказав спікер.

Разумков, коментуючи свою роботу у парламенті, наголосив, що діє виключно за Регламентом.

«Я вважаю, що я правильно дію, дію за Регламентом, за законом і це ви можете почути і від представників більшості, і від представників інших політичних сил, представлених в парламенті. У моїй роботі, я вважаю, що я зайняв правильну позицію, говорячи про те, що закон – один для всіх, правила – одні для всіх незалежно від того, подобається це мені, не подобається, воно прописане так, ми будемо діяти так. Або давайте змінювати закон – сідати, домовлятися, вносити відповідні зміни, або якщо ні – то підлаштовувати його під себе просто тому, що мені так зручно, щоб поставити 10 або 17 разів на голосування один і той же законопроєкт, я не буду», - зазначив Голова ВР.

Читайте також: Закон про олігархів: Арахамія не виключає спецпроцедуру в разі «спаму» поправок

Він додав, що за свою каденцію на посаді Голови Верховної Ради жодного разу не поставив на голосування двічі один і той самий законопроєкт, крім процедурних питань.

Як повідомлялося, відповідно до закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», спеціальна процедура розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло більш як 500 поправок, передбачає збір підписів не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за запуск цієї спецпроцедури. Спеціальна процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

Читайте також: Кремінь пояснив Разумкову, чим небезпечні «мовні» поправки

Разумков зазначив, що спеціальна процедура розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло більш як 500 поправок, ухвалювалася задля закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», до якого надійшло більше 16 тисяч поправок, і більше не може бути застосована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-