Рада запровадила штрафи за невиконання вимог дисциплінарного інспектора ВРП

Рада запровадила штрафи за невиконання вимог дисциплінарного інспектора ВРП

Укрінформ
Верховна Рада встановила адміністративну відповідальність за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт №5069 "Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя" в другому читанні проголосували 265 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою закону є встановлення адміністративної відповідальності за ненадання інформації на запит дисциплінарного інспектора ВРП задля ефективної реалізації його повноважень.

Так, законом доповнено статтю 188-32 КУпАП відповідальністю за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, зокрема, щодо: надання інформації, судової справи (її копії), розгляд якої закінчено; надання явно недостовірної інформації; недодержання встановлених законом строків надання інформації, судової справи (її копії), розгляд якої закінчено.

Читайте також: Рада ухвалила закон про реформу ВРП

За відповідні порушення передбачать штраф від 850 до 2 550 грн.

Як повідомляв Укрінформ, депутати на позачерговому засіданні 20 травня ухвалили законопроєкт № 5069 “Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя” у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-