Троє «слуг народу» відкликали «мовні» поправки до бюджету — депутатка

Троє «слуг народу» відкликали «мовні» поправки до бюджету — депутатка

Укрінформ
Народні депутати від фракції «Слуга народу» у Верховній Раді відкликали «мовні» поправки до законопроєкту № 5551-2 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини».

Про це заступниця голови фракції "СН" Євгенія Кравчук повідомила журналістам у парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

"Мовні поправки були відкликані і Корнієнком (Олександр Корнієнко – ред.), і Саламахою (Орест Саламаха – ред.), і Клочком (Андрій Клочко — ред.)", – сказала вона.

Водночас Кравчук зауважила, що не впевнена в тому, що Максим Бужанський також відкликав поправку, але народний депутат запевнила, що у "цих поправок немає шансів пройти".

Читайте також: «Перезавантажити систему»: Ткаченко сказав, що потрібне для просування української мови

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь під час зустрічі із Головою ВР Дмитром Разумковим, яка відбулася 13 липня, висловив занепокоєння поправками до законопроєкту № 5551-2 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини".

Напередодні окремі депутати від фракцій "Голос" і "Європейська солідарність" заявляли, що до другого читання законопроєкту №5551-2 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини" начебто подані поправки, які нівелюють дію закону про державну мову. Водночас голова фракції "Слуга народу" у ВР заявив, що законодавчі поправки, спрямовані на зміну Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" не матимуть підтримки у парламенті.

Як повідомлялося, 16 січня 2021 року набули чинності норми статті 30 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", які регулюють використання державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Його статті впроваджуються в дію поетапно. Переважна більшість його норм набула чинності 16 липня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-