Росія створює конфлікти у країнах-сусідах не для того, щоб їх розв’язувати - Кент

Росія створює конфлікти у країнах-сусідах не для того, щоб їх розв’язувати - Кент

Укрінформ
США тиснуть на Росію з метою відновлення територіальної цілісності України, Молдови та Грузії, але головна проблема полягає у тому, що Росія створює конфлікти у сусідніх країнах не для того, щоб їх розв’язувати.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент в інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

«Я гадаю, що виклик, який стоїть перед усіма нами, - Україною, США, Молдовою, Грузією, Вірменією, Азербайджаном, не процес (врегулювання. – ред.), а джерело конфлікту – російська агресія проти сусідів. Росіяни – майстри конфліктів і створення враження, що існує процес. Цей процес не для того, щоб розв’язувати конфлікти», - сказав Кент у відповідь на запитання щодо можливої участі США у нормандському форматі.

Читайте також: Таран обговорив із заступником держсекретаря США воєнно-політичну складову візиту Зеленського

Він наголосив, що США твердо підтримують територіальну цілісність України, так само як Молдови та Грузії. «Ми беремо участь у зустрічах, ми тиснемо на Росію. Але колективні виклики, які стоять перед нами, як у Молдові, так і в Грузії – Росія не вважає серйозними свої обіцянки щодо дотримання власних зобов’язань», - зауважив заступник помічника держсекретаря США.

У цьому контексті він нагадав, що президент РФ Путін у Мінську взяв на себе зобов’язання, що Росія виконає свою частину домовленостей ще у вересні 2015 року. «Минуло шість років, але Росія не виконала своїх зобов’язань», - констатував Кент.

Читайте також: Держдеп роз’яснив свою позицію щодо екстрадиції Фірташа

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Financial Times озвучив ідею змінити «нормандський формат» для врегулювання ситуації на Донбасі та розширити кількість учасників переговорів — зокрема, долучити США, Канаду й Велику Британію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-