Немчінов розповів, що передбачає стратегія реформи держуправління до 2025 року

Немчінов розповів, що передбачає стратегія реформи держуправління до 2025 року

Укрінформ
Проєкт нової Стратегії реформування державного управління до 2025 року буде внесений на розгляд уряду найближчим часом.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав журналістам під час прессніданку, присвяченому обговоренню цієї реформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У майбутній стратегії, проєкт якої буде найближчим часом винесений на уряд - він зараз погоджується із центральними органами виконавчої влади, - індикатори досягнення результатів прописані таким способом, щоб можна було протягом року їх побачити, осягнути. Тобто, це не просто створити 90 директоратів, набрати 90 директорів, а це якісні показники виконання певних вимог», - сказав Немчінов.

За його словами, реформа держуправління є базовою в Україні, без успішного впровадження якої неможливе якісне проведення інших змін. Урядовець зауважив, що цією реформою цікавляться міжнародні партнери. Це дуже важлива передумова євроінтеграційного курсу України.

Читайте також: Уряд планує цьогоріч реформувати систему оплати праці держслужбовців – Немчінов

«Без якісної державної служби побудувати сервісно-орієнтовану державу неможливо», - додав міністр КМУ.

Як наголосив перший заступник голови парламентської фракції партії «Слуга народу», голова підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Олександр Корнієнко, зручне отримання всіх необхідних послуг в одному місці, незалежно від того, де живе людина - у великому місті чи маленькому селищі, доступ до онлайн- та офлайн-послуг з мінімальними витратами часу — це та мета, до якої рухається влада.

«Держава має бути сервісною, служити громадянину. Людей не має цікавити те, як усе влаштовано у нашому бек-офісі. Вони мають отримувати якісну послугу, привітну, зручну, з усмішкою, з можливістю захистити свої права, з можливістю отримати цю послугу навіть там, де її не можна отримати фізично, з опорою на те, що державна машина працює попри якісь політичні речі, які можуть відбуватися, зокрема зміна влади, коаліції, уряду, міністрів. Треба працювати над тим, щоб державна служба була інституційно захищеною, спроможною і щоб на неї було якомога менше політичних впливів», - сказав Корнієнко.

Читайте також: У Кабміні пояснили мету реформи держуправління

Голова парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко запевнив у тому, що Верховна Рада активно та плідно співпрацює з урядом та Національним агентством з питань державної служби (НАДС) у напрямку реформування сфери.

«Я думаю, що це всі бачать. Все відкрито та доступно. Ми комунікуємо у питаннях розробки стратегії реформування держуправління. Наше завдання — це ефективне законодавче забезпечення цієї реформи», - підкреслив парламентарій.

Окрім завдань, пов'язаних із наданням якісних послуг та зручної адміністративної процедури для громадян і бізнесу, формуванням професійної та політично нейтральної державної служби, яка працює в інтересах людей, стратегія націлена на розбудову ефективних і підзвітних громадянам державних інституцій, що розробляють на основі доказів і статистичних даних державну політику та успішно її реалізують.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр Кабінету Міністрів Немчінов заявляв, що Стратегію реформування державного управління в Україні на п'ять років напрацюють до середини 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-