Разумков сподівається, що Юрченко складе депутатський мандат

Разумков сподівається, що Юрченко складе депутатський мандат

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що позафракційний народний депутат Олександр Юрченко, який начебто скоїв ДТП у Львові, складе мандат.

Таку думку Голова ВР висловив в ефірі програми "Подробиці тижня", передає кореспондент Укрінформу.

"Соромно за те, що відбувається, за те, що роблять деякі наші колеги. Закон має бути один для всіх і він буде таким. Я сподіваюся, що людина дійде думки, що треба полишити депутатський мандат і почати займатися чимось іншим, тому що дуже багато скандалів, пов‘язаних із цим депутатом. Я хотів би нагадати, що є кримінальна справа в НАБУ щодо підозри про хабарництво, але вона поки що не доведена до суду. Я сподіваюся, що будь-який народний депутат, якщо він порушує закон, отримає вирок. Тоді вже є механізм, згідно з яким, він може втратити мандат", – розповів Разумков.

Водночас він висловив переконання, що необхідно шукати механізми, "як змінити законодавство і, можливо, навіть Конституцію". Адже, за його словами, саме в Основному Законі зазначені підстави, на яких депутат може втратити мандат.

"Це треба для того, щоб такі народні депутати не ганьбили Верховну Раду", – підсумував спікер.

Читайте також: Регламентний Комітет ВР не має інструментів «покарання» для Юрченка — депутат

Як повідомляли ЗМІ, 8 липня у центрі Львова позафракційний народний депутат Олександр Юрченко скоїв ДТП, а потім намагався завдати ушкоджень постраждалому водію.

Наступного дня перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко закликав Олександра Юрченка скласти депутатський мандат.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 13 вересня 2020 року позафракційний народний депутат Гео Лерос поінформував у соцмережі, що НАБУ затримало на хабарі помічника Олександра Юрченка. За словами Лероса, він "узяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які призначалися народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами".

Читайте також: Справа Юрченка: суд продовжив термін дії зобов'язань депутату

17 вересня генпрокурор Венедіктова підписала повідомлення про підозру Юрченку. 21 вересня ВАКС ухвалив узяти його під варту в залі суду з можливістю внесення застави у розмірі понад 3,1 млн грн.

25 вересня стало відомо, що за Юрченка внесли заставу, і він вийшов із СІЗО.

24 грудня ВАКС продовжив строк дії обов’язків Юрченку до 24 лютого 2021 року. Серед обов’язків, зокрема, заборона відлучатися з Києва без дозволу детектива та здача іноземних паспортів на зберігання до ДМС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-