Разумков сказав, коли Рада може розглянути пропозиції Президента до закону про ВККС

Разумков сказав, коли Рада може розглянути пропозиції Президента до закону про ВККС

Укрінформ
Верховна Рада може розглянути пропозиції Президента до закону про перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів на засіданні у вівторок, 13 липня.

Про це Голова ВР Дмитро Разумков повідомив у ефірі програми "Подробиці тижня", передає кореспондент Укрінформу.

"Президент заветував закон. Він надійшов у Верховну Раду. Я дав відповідне доручення. Комітет провів засідання в п‘ятницю. Я думаю, що у вівторок одним із перших питань ми розглянемо вето. Після цього не треба першого і другого читання. Голосуються правки, які були зазначені гарантом Конституції, після цього закон підписується і направляється знову до Офісу Президента", – розповів Голова ВР.

Він висловив сподівання, що в межах тижня "отримаємо прийнятий закон із прибраними суперечливими нормами".

Читайте також: Рада може розглянути законопроєкти про ВРП наступного тижня — Разумков

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня ВР ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України" (№3711-Д). 2 липня ВР розблокувала підписання документа, відхиливши дві постанови про його скасування. 5 липня Дмитро Разумков підписав відповідний законодавчий акт і направив його Президенту.

Раніше Голова ВР заявляв, що не виключає, що Президент може ветувати закон через колізію з двома правками. За його словами, одна з них передбачає збільшення ролі міжнародних експертів, а друга - зменшення.

8 липня Президент повернув закон до Верховної Ради зі своїми пропозиціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-