Комітет Ради підтримав пропозиції Президента до закону про ВККС – депутат

Комітет Ради підтримав пропозиції Президента до закону про ВККС – депутат

Укрінформ
Комітет з питань правової політики підтримав Пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Як передає Укрінформ, про це повідомив член комітету Денис Маслов (фракція «Слуга народу») у Фейсбуці.

«Комітет підтримав пропозиції Президента Володимира Зеленського до законопроєкту про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Голосування відбудеться вже у вівторок», - поінформував він.

Депутат зазначив, що після цього почнеться формування нового складу ВККСУ за оновленими процедурами.

«Ми отримаємо оновлений орган, який відповідає за відбір і кваліфікаційне оцінювання суддів», - додав Маслов.

Читайте також: Наступного тижня плануються два позачергових засідання Ради - Корнієнко

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Президент Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Зокрема, у своїх пропозиціях Президент вказує, що закон містить положення, які не узгоджуються між собою.

Парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (№3711-Д) 29 червня. 2 липня ВР розблокувала підписання документа, відхиливши дві постанови про його скасування. 5 липня Голова ВР Дмитро Разумков підписав відповідний законодавчий акт і направив його на підпис Президенту.

Документ, зокрема, передбачає, що перший склад конкурсної комісії з відбору членів ВККС розпочинає роботу за умови призначення щонайменше чотирьох членів Конкурсної комісії, з яких двоє запропоновані міжнародними та іноземними організаціями.

Рішення першого складу конкурсної комісії є ухваленим, якщо за нього проголосували не менше, ніж чотири члени Конкурсної комісії, з яких двоє запропоновані міжнародними та іноземними організаціями.

У разі однакової кількості голосів «за» і «проти,» голоси трьох членів Конкурсної комісії, з яких двоє запропоновані міжнародними та іноземними організаціями, є вирішальними.

Раніше Разумков повідомив, що не виключає, що Президент Володимир Зеленський може ветувати відповідний закон через колізію правок. За його словами, дві проголосовані правки до закону суперечать одна одній. Зокрема, одна передбачає збільшення ролі міжнародних експертів, а друга — зменшення.

7 липня під час спільної з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою пресконференції у Вільнюсі Президент Володимир Зеленський заявив, що не виключає внесення змін до закону про перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-