За кого б голосували українці, якби вибори Президента відбулися найближчої неділі

За кого б голосували українці, якби вибори Президента відбулися найближчої неділі

Опитування
Укрінформ
У разі президентських виборів найближчої неділі найбільше голосів українців отримав би нинішній глава держави Володимир Зеленський.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього спільно з Нью Імідж Маркетинг Груп.

«Володимир Зеленський незмінно займає першу сходинку електоральних преференцій громадян: за нього готові проголосувати 22% серед усього населення або 30% серед тих, хто визначився і піде на вибори», - інформують соціологи.

Зазначається, що з лютого рейтинг Зеленського поступово зростав на кілька відсотків щомісяця. У порівнянні з травнем, у червні спостерігається невелике коливання в бік зниження його підтримки: з 33% до 30%.

Натомість рейтинги його найближчих конкурентів дещо зросли і становлять – 10% у лідера «Євросолідарності» Петра Порошенка серед усіх та 14% серед тих, хто і йде голосувати та визначився. У співголови ОПЗЖ Юрія Бойка відповідно 9% та 13% підтримки.

«Попри це нині рейтинг Зеленського все одно залишається понад вдвічі вищим, ніж у П. Порошенка та Ю. Бойка», - йдеться в повідомленні.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко набирає 8% серед усіх виборців та 11% серед тих, хто визначився і піде на вибори.

Читайте також: Якби вибори були в неділю: українці назвали лідерів президентських перегонів

З усіх інших кандидатів, вже традиційно, голова партії «Сила і честь» Ігор Смешко, як і в попередніх хвилях, отримав би 6% підтримки (8% серед тих, хто визначився і піде на вибори).

Також 5-відсотковий бар’єр подолав би Володимир Гройсман: серед усіх виборців він отримав би 5% та 7% серед тих, визначився і піде на вибори.

Крім того, як показує опитування, молодь до 24 років вже традиційно найбільше підтримує Зеленського – 34%. Зі збільшенням віку респондентів їхня готовність голосувати за нього зменшується і серед людей старшого віку становить лише 28%. Натомість старші люди втричі частіше підтримують Бойка (14% проти 4% серед молоді).

Соціологи вказують, що за умови проведення другого туру Зеленський беззаперечно виграв би у всіх своїх найближчих переслідувачів майже з ідентичними показниками: 41% до 21% проти Порошенка (66% до 34% серед тих, хто піде та визначився), 44% до 22% проти Бойка (відповідно 67% до 33%) та 42% до 23% проти Тимошенко (відповідно 65% до 35%).

Також, згідно з опитуванням, рейтинг партій до Верховної Ради очолює партія «Слуга народу», яка у разі виборів найближчої неділі набрала б порівняно більше за інші партії – 23%. На другому місці «Опозиційна платформа – за життя» – 18%. «Батьківщина» і «Європейська солідарність» займають третю позицію із 14% у кожної.

З усіх інших партій п’ятивідсотковий бар’єр в абсолютних показниках долає лише «Сила і честь».

Читайте також: До Ради пройшли б 7 партій, якби вибори відбулися у червні

Опитування проводилося впродовж 18-28 червня серед 2400 респондентів віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донецької та Луганської областей.

Метод опитування: face-to-face по структурованій інтерактивній анкеті на планшеті з використанням власного програмного забезпечення для проведення опитувань «LEMUR».

Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 2,05%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-