У Президента є план Б, якщо закон про олігархів не спрацює - Данілов

У Президента є план Б, якщо закон про олігархів не спрацює - Данілов

Укрінформ
Якщо закон про деолігархізацію не спрацює, у Володимира Зеленського є інший план боротьби з олігархами, однак для цього в державі необхідно створити якісну законодавчу базу.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню Forbes заявив секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на питання чи є план Б, якщо закон про деолігархізацію не спрацює.

“У Володимира Зеленського є не тільки план Б – у нього повний алфавіт. Якщо потрібно, то ми й до букви «Я» дійдемо. Однак без законів рухатися не зможемо: потрібні закони про лобізм та антитрастове законодавство, в яких буде прописано, під дію яких законів підпадатимуть олігархи”, - сказав Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт про деолігархізацію. Законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" підтримали 275 народних депутатів.

Читайте також: Данілов: На РНБО ніхто не голосував проти санкцій щодо Фукса і Фірташа

Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок включення осіб до Реєстру та наслідки такого включення, запроваджує декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-