Варіанти переговорів Зеленський-Путін готуються, але анонсувати їх не можна – речник ТКГ

Варіанти переговорів Зеленський-Путін готуються, але анонсувати їх не можна – речник ТКГ

Укрінформ
Розголошення тем, які могли би бути порушені під час імовірної зустрічі президентів України та РФ, суперечить міжнародним нормам дипломатії.

Про це в програмі "Взгляд с Банковой" в ефірі телеканалу "Дом" заявив речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович, передає Укрінформ.

"Варіанти (питань для переговорів — ред.) готуються, але ми не можемо їх анонсувати з тієї простої причини, що переговори люблять тишу. Якщо зараз їх проанонсувати, то почнеться інформаційна протидія, дипломатична протидія. І ми можемо не отримати того результату, на який розраховуємо", — сказав Арестович.

Він також наголосив, що розголошення під час підготовчого етапу переговорів суперечить нормам дипломатії.

Читайте також: У Кремлі заявили, що членство України в НАТО буде «червоною лінією»

"Є правила дипломатії, які забороняють прямо це робити. Зокрема, Копенгагенська конвенція. І загальною фігурою умовчання є повідомлення планів на переговори до того, як ці переговори відбудуться. Виходять тільки з готовими рішеннями. Так працює міжнародна дипломатія, і я не порушуватиму ці правила", — заявив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня 2021 року Президент України Володимир Зеленський звернувся до російського лідера Володимира Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

Читайте також: На Банковій розповіли про підготовку зустрічі Зеленського і Путіна

22 квітня Путін заявив, що готовий у Москві зустрітися з Зеленським, але питання припинення війни на Сході України обговорюватиме лише після переговорів української влади з ватажками «ДНР» і «ЛНР».

У травні в інтерв’ю телеканалу «Україна 24» радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що очільник Офісу Президента Андрій Єрмак займається організацією зустрічі глави держави з президентом РФ.

У червні Зеленський у телеінтерв'ю заявив, що у питанні ймовірної зустрічі його з президентом РФ "м’яч на боці Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-