Зеленський пропонує Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна»

Зеленський пропонує Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до Володимира Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна»

Про це Президент України сказав у відеозверненні, оприлюдненому у Фейсбуку, повідомляє Укрінформ.

«Одного разу Президент РФ сказав: якщо бійка неминуча - потрібно бити першим. Але, по-моєму, сьогодні кожен лідер повинен розуміти, що бійка не може бути неминучою, коли мова йде не про підворіття й хуліганів, а про реальну війну і мільйони людських життів. І що, на відміну від бійки, у війні програють усі сторони. І що не можна когось захистити, нападаючи. І що неможливо звільнити когось, захопивши. І що неможливо привезти мир на танку», - сказав Зеленський.

Він також підкреслив, що багатьом людям незрозуміло, від кого їх хочуть захищати і визволяти - і чому для цього їх можуть обстріляти і бомбити. У тому числі тим, хто визволяли цю землю від нацистів і не розуміють, чому їхнє мирне життя через 75 років знову опинилася під загрозою війни.

Читайте також: Президент: Україна не починає війну першою, але завжди стоїть до останнього

«Україна і Росія, незважаючи на спільне минуле, по-різному дивляться в майбутнє. Ми - це ми. Ви - це ви. Але це не обов'язково проблема, це - можливість. Як мінімум - можливість, поки не пізно, зупинити вбивчу математику майбутніх військових втрат», - сказав Зеленський.

Він наголосив на тому, що в понеділок і вівторок на засіданнях радників «нормандської четвірки» і підгрупи з безпеки в ТКГ обговорювалося відновлення режиму повного припинення вогню, але, незважаючи на підтримку всіх сторін, Росія відмовилася підтримати спільну заяву.

«При цьому прозвучала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, щоб максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію. А що мені розуміти? Я кожен місяць там буваю. Пане Путін! Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна», - сказав глава держави.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-