МЗС озвучить позицію через відкликання підпису України під заявою на підтримку уйгурів

МЗС озвучить позицію через відкликання підпису України під заявою на підтримку уйгурів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пообіцяв повідомити офіційну позицію щодо ситуації з відкликанням Україною підпису під заявою понад 40 країн щодо розслідування порушення прав людини у китайському регіоні Сіньцзян після завершення консультацій із західними партнерами та КНР.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Кулеба заявив під час години запитань до уряду в парламенті у відповідь на повідомлення народного депутата від "ЄС" Софії Федини, що, за даними більшості азійських медіа, офіційний Пекін вважає відкликання Україною підпису свідченням відмови України від стратегічного курсу в ЄС.

"По-перше, ніщо не може згорнути чи підважити курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України. По-друге, Україна послідовно виступає за дотримання і захист прав людини в усьому світі. Що стосується порушеного вами питання, то ми перебуваємо в консультаціях з нашими західними партнерами і з Китайською Народною Республікою, і коли ці консультації будуть завершені, я буду радий надати вам офіційну позицію з цього приводу", - сказав Кулеба.

Читайте також: Співпрацю з Україною треба скоригувати через коронавірускитайський науковець

Як повідомлялося, 25 червня інформагентство Associated Press із посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що Україна відкликала свій підпис під заявою більш як 40 країн щодо розслідування порушення прав людини у китайському регіоні Сіньцзян після погроз Китаю зупинити постачання Україні вакцин від коронавірусу.

Посольство Китаю в Україні 26 червня заявило, що Пекін не тиснув на Київ із вимогою відкликати підпис під заявою, погрожуючи припиненням постачання вакцини проти коронавірусу.

Правозахисні організації заявляють про жорстоке поводження з боку Китаю до мусульманських уйгурів та інших людей у регіоні.

МЗС України досі не прокоментувало ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-