Законопроєкт про великий герб Рада може розглянути у День Незалежності – Корнієнко

Законопроєкт про великий герб Рада може розглянути у День Незалежності – Корнієнко

Укрінформ
Голова партії, перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко не виключає, що на День Незалежності України буде проведена позачергова сесія парламенту, на якій депутати розглянуть президентський законопроєкт №5712 «Про великий Державний Герб України».

Про це Корнієнко сказав на брифінгу у Верховній Раді в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Позачергові сесії на літніх канікулах - важке питання, ми всі у відпустках. Я думаю, що можливо в День незалежності буде позачергова сесія, або десь напередодні, пов'язана з державотворчими процесами. У нас є законопроєкт Президента про великий герб. Хотілося б, звичайно, в урочистій атмосфері його обговорити, можливо прийняти в першому читанні і в цілому відразу», - зазначив депутат.

Корнієнко також допустив проведення позачергових засідань перед закриттям сесії на наступному пленарному тижні у вівторок та четвер.

За його словами, на таких засіданнях можуть бути розглянуті законопроєкти щодо співпраці з МВФ, діяльності ВРП та друге читання законопроєкту 5599 про деолігархізацію.

Читайте також: Законопроєкт про великий Державний Герб пройшов комітет ВР

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 28 червня подав на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5712 «Про великий Державний Герб України».

Під час урочистого засідання парламенту з нагоди Дня Конституції Зеленський зауважив, що за 30 років незалежності в Україні “існує тільки одне незакрите питання” - єдиний державний символ, який прямо передбачений Конституцією і якого досі не існує.

Як повідомлялося, перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує проведення щонайменше двох позачергових засідань парламенту наступного пленарного тижня.

Поточна п'ята сесія дев'ятого скликання Верховної Ради триватиме до 23 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-