«Слуги народу» готові дати понад 200 голосів за законопроєкт про олігархів - депутатка

«Слуги народу» готові дати понад 200 голосів за законопроєкт про олігархів - депутатка

Укрінформ
Понад 200 депутатів з фракції "Слуга народу" планують підтримати законопроєкт про деолігархізацію на позачерговому засіданні Ради 1 липня.

Про це в коментарі Укрінформу сказала заступниця голови фракції "СН" Євгенія Кравчук.

За її словами, кількість депутатів, які можуть проголосувати за проєкт закону №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", була визначена шляхом попереднього голосування у фракції.

"Більше 200 (голосів – ред.) по кожному законопроєкту", – сказала Кравчук, уточнивши, що у фракції також збирали підписи щодо підтримки законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень", ініційованого Кабінетом Міністрів.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт про олігархів у першому читанні

Народна депутатка зазначила, що у фракції прагнуть набрати 226 голосів для підтримки законопроєкту про олігархів "своїми силами".

"Це було б правильно, щоб підтримати ініціативу Президента", – підкреслила вона.

Як повідомлялося, Кравчук у коментарі Укрінформу розповіла, що у парламентській фракції "Слуга народу" збирають підписи стосовно підтримки законопроєктів №5599 та №5600.

Читайте також: Законопроєкт про олігархів дає їм шанс стати бізнесменами - Зеленський

У четвер, 1 липня, відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, ініційоване Президентом, на якому народні депутати, зокрема, розглянуть відповідні законодавчі ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-