МЗС: Посли Франції і Німеччини заявили, що ідею самітів Євросоюз-Росія ніхто не підтримав

МЗС: Посли Франції і Німеччини заявили, що ідею самітів Євросоюз-Росія ніхто не підтримав

Укрінформ
До МЗС України були запрошені посли Німеччини і Франції в Україні для обговорення ініціативи про відновлення самітів ЄС-РФ.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, передає Укрінформ.

«Українська сторона наголосила, що така ініціатива іде всупереч санкційній політиці ЄС, ухваленій у відповідь на агресію РФ проти України, підриває європейську солідарність на тлі ескалації Росією ситуації на тимчасово окупованих територіях та кордонах України, не заохочує Москву до виконання Мінських домовленостей. У відповідь глави іноземних дипмісій відзначили, що це була лише ідея для обговорення у контексті розгляду стратегії ЄС щодо Росії на засіданні Європейської ради 24 червня. Зазначена пропозиція в кінцевому результаті не була підтримана», - поінформували у МЗС України.

Зі свого боку посли підтвердили, що Німеччина і Франція є незмінним друзями України та продовжують докладати зусиль для відновлення територіальної цілісності і суверенітету нашої держави.

«Сторони домовилися, що подібні питання будуть обговорюватися з Україною перед їх оприлюдненням», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Меркель пояснила, чому запропонувала саміт з Путіним

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поінформував, що Міністерство закордонних справ поспілкується з послами ФРН і Франції в Україні Анкою Фельдгузен та Етьєном де Посеном з приводу ідеї відновлення самітів між Європейським Союзом і Росією.

У четвер під час зустрічі з високим представником ЄС Жозепом Боррелем Кулеба висловив глибоку стурбованість через ідею поновлення самітів Євросоюзу з Росією.

На переконання українського міністра, таке рішення без жодного прогресу з боку Москви у сфері дотримання міжнародного права може лише підірвати політику ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму та ефективність режиму санкцій, а також підштовхнути Росію до невиконання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-