Київ з'ясує з Берліном і Парижем їхні наміри щодо самітів ЄС-Росія

Київ з'ясує з Берліном і Парижем їхні наміри щодо самітів ЄС-Росія

Відео
Укрінформ
Міністерство закордонних справ поспілкується з послами ФРН і Франції в Україні Анкою Фельдгузен та Етьєном де Посеном з приводу ідеї відновлення самітів між Європейським Союзом і Росією.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив у своєму відеозверненні у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, Кулеба заявив, що пропозиція Франції і Німеччини про відновлення самітів ЄС з РФ грубо порушує національні інтереси України. На його переконання, необхідно з ними бути відвертим і “так само жорстко свої національні інтереси захищати”.

“Тому сьогодні ми поспілкуємося з послами Німеччини, Франції і хочемо краще розуміти, які наміри переслідує Берлін та Париж та як це співвідноситься з санкційною політикою проти Росії і їхньою роллю посередників у Нормандському форматі”, - сказав він.

Глава української дипломатії також назвав перемогою відсутність підтримки пропозиції відновлення самітів Росія-ЄС на саміті лідерів країн Євросоюзу.

“Тому цей неприємний, скажу чесно, і неочікуваний ні для кого напад ми відбили. Ми зараз будемо детально розбиратися, що стоїть за цією ініціативою, чому саме зараз, і як далі поводитимуть себе Берлін і Париж”, - акцентував міністр.

Читайте також: ЄС запровадить принцип диференціації до країн «Східного партнерства» – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, у четвер під час зустрічі з високим представником ЄС Жозепом Боррелем Кулеба висловив глибоку стурбованість через ідею про поновлення самітів Євросоюзу з Росією. На переконання українського міністра, таке рішення без жодного прогресу з боку Москви у сфері дотримання міжнародного права може лише підірвати політику ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму та ефективність режиму санкцій, а також підштовхнути Росію до невиконання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-