ЄС запровадить принцип диференціації до країн «Східного партнерства» – Кулеба

ЄС запровадить принцип диференціації до країн «Східного партнерства» – Кулеба

Укрінформ
Європейський Союз запровадить принцип диференціації до країн "Східного партнерства", виходячи з їхніх євроінтеграційних прагнень.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками візиту до Брюсселя у форматі Асоційованого тріо.

Глава української дипломатії нагадав, що вже декілька років Україна разом з Грузією і Молдовою наполягала, що у "Східному партнерстві", до якого входять також Білорусь, Азербайджан і Вірменія, потрібно запровадити принцип диференціації.

Читайте також: Кулеба обговорив з главою МЗС Молдови розвиток формату асоційованого тріо

"Тобто три країни, які мають європейські амбіції і Угоду про асоціацію, повинні мати доступ до більш просунутих програм та інструментів допомоги, ніж ті країни, які не прагнуть європейської інтеграції. Нас дуже довго не чули, але після створення Асоційованого тріо, напевно, це збіг обставин, під час нашого візиту до Брюсселя нас почули, і принцип диференціації буде запроваджений в діяльність політики європейського сусідства "Східного партнерства", - сказав Кулеба.

Він додав, що окрім того, в ході візиту обговорювалися конкретні проєкти, які Україна буде реалізувати з ЄС.

"Ми не хочемо, щоб усе вічно крутилося довкола допомоги, нам потрібні спільні рівноправні проєкти, де всі бачать свою вигоду. Оце й буде справжня європейська інтеграція України", - акцентував міністр.

Як повідомлялося, 24 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом із віцепрем’єр-міністром, міністром закордонних справ Грузії Давідом Залкаліані та в.о. Прем’єр-міністра, міністром закордонних справ та європейської інтеграції Республіки Молдова Ауреліу Чокоєм вперше відвідали інституції ЄС в Брюсселі зі спільним візитом у форматі Асоційованого тріо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-