У Єврокомісії назвали Раду «машиною прийняття законів», яку не спинила пандемія

У Єврокомісії назвали Раду «машиною прийняття законів», яку не спинила пандемія

Укрінформ
У Єврокомісії схвально оцінюють втілення Україною внутрішніх реформ, що не призупинялося навіть у часи пандемії коронавірусу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця генерального директора Генерального директорату Європейської комісії з політики сусідства і переговорів з розширення Катаріна Матернова під час онлайн-виступу на конференції у Києві "Підсумки 6 років імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

"Перелік реформ в Україні вражає, особливо з огляду на ситуацію, адже країна знаходиться у стані війни, і це не лише військові дії, але й кампанія дезінформація та гібридна війна. І це також реформи, які проводяться під час пандемії. І кожного разу, коли я чую коментарі стосовно того, чи достатньо швидко приймаються закони чи ні, то все, що я можу сказати: ваша Верховна Рада – це машина прийняття законів, яка не призупинила свою діяльність під час пандемії, і це також дуже позитивно", - заявила вона.

Читайте також: Україна, Грузія та Молдова просять Єврокомісію допомогти з COVID-вакцинами

Матернова вказала на те, що завдяки створенню зони вільної торгівлі (ЗВТ) рівень двосторонньої торгівлі між Україною та ЄС з 2016 року зріс на понад 50%. "І це стало можливим не лише завдяки наближенню українського законодавства до права ЄС, щоб задовольняти вимоги стандартів Євросоюзу, але це також завдяки багатьом внутрішнім реформам, які Україна проводить", - зазначила вона.

Відзначаючи позитивну макроекономічну стабілізацію, реформу держуправління, децентралізацію, створення антикорупційних органів, анбандлінг "Нафтогазу", представниця Єврокомісії вказала на те, що шлях реформ все ще не пройдено.

Читайте також: Реформування законодавства про політичні партії: як подолати вождизм та кишенькові партії

"Порядок денний реформування – це як їхати на велосипеді в гору: щойно ви зупиняється, то скочуєтеся назад".

На цьому тлі Матернова особливо наголосила на важливості реформи судової системи в Україні та покращення корпоративного управління. За її словами, ці питання також стануть частиною оцінки виділення Єврсоюзом Україні другого траншу макрофінансової допомоги.

У ході виступу заступниця гендиректора Генерального директорату Єврокомісії з політики сусідства і переговорів з розширення також висловила сподівання, що скоро Україна та ЄС також зроблять черговий крок до покрашення співпраці та укладуть Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угода АСАА).

Читайте також: Уряд розпочав діалог з партнерами про перезапуск реформи корпоративного управління

"Україна має величезну важливість для нашого "Східного партнерства", - наголосив Матернова.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс віцепрем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції і Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ за підтримки проєкту ЄС Association4U проводять у четвер презентацію підсумків виконання Угоди про асоціацію. Презентація проходить у межах конференції “Підсумки 6 років імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”. Захід приурочено до річниці підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-