Кулебу непокоїть можливе поновлення самітів ЄС з Росією

Кулебу непокоїть можливе поновлення самітів ЄС з Росією

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив високому представнику ЄС Жозепу Боррелю глибоку стурбованість через ідею поновлення самітів Євросоюзу з Росією.

Про це очільник українського зовнішньополітичного відомства заявив на спільному з главами МЗС Молдови і Грузії та високим представником брифінгу у Брюсселі, передає Укрінформ.

“Також я скористався нагодою під час зустрічі з високим представником поділитися з ним дуже глибокою стурбованістю України з огляду на інформацію, яку ми отримали вчора. Інформація стосується ініціативи поставити на порядок денний перед лідерами ЄС, які зустрінуться сьогодні на засіданні Європейської ради, ідею, яка може призвести до відновлення самітів між Росією та Європейським Союзом”, - зазначив Кулеба.

Він зауважив, що призупинення діалогу високого рівня з ЄС є частиною санкційної політики ЄС щодо Росії, а ініціативи поновити саміт ЄС з Росією без жодного прогресу з боку Москви будуть небезпечним відхиленням від санкційної політики.

“Це може лише підірвати політику невизнання ЄС та ефективність режиму санкцій, більш того, підштовхнути Росію до невиконання Мінських домовленостей”, - наголосив глава української дипломатії.

Читайте також: Мішель офіційно запросив лідерів ЄС на саміт до Брюсселя

Кулеба звернув увагу, що замороження самітів було прийняте у 2014 році з огляду на російську агресію в Україні.

“На жаль, Росія не продемонструвала жодного бажання змінювати свою політику ані щодо України, ані щодо ЄС. Ми вважаємо, що відновлення самітів безпідставне”, - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 червня у Брюсселі відбудеться саміт Європейської ради, на якому лідери країн євроспільноти розглянуть, зокрема, Спільну доповідь Єврокомісії та високого представника ЄС щодо поточного стану відносин з Росією та проведуть дискусію щодо їх подальших стратегічних напрямків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-