Меркель запросила Зеленського до Берліна

Меркель запросила Зеленського до Берліна

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запросила Президента Володимира Зеленського здійснити найближчим часом візит до Берліна для обговорення низки питань двосторонніх відносин та процесу мирного врегулювання на сході України.

Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови у вівторок, 22 червня, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський зі свого боку підтвердив запрошення Меркель відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності країни.

Читайте також: Меркель у промові про напад Німеччини на СРСР згадала російську анексію Криму та схід України

Також, за даними пресслужби, в ході розмови лідери України і Німеччини наголосили на особливості сьогоднішньої дати – Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, відзначивши важливість історичної відповідальності за злочини нацизму на території нашої держави та збереження пам’яті про людські жертви.

«Наша розмова відбувається в особливу дату. Світ має зробити все, щоб такі трагедії більше ніколи не повторювалися», – зазначив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-