У ПАРЄ не стали карати Гончаренка за український прапор

У ПАРЄ не стали карати Гончаренка за український прапор

Фото, відео
Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи не знайшли порушень у діях члена Постійної делегації Верховної Ради України в Асамблеї народного депутата Олексія Гончаренка, який продемонстрував у сесійній залі український державний прапор.

Про це народний депутат розповів у коментарі власному кореспонденту Укрінформу в кулуарах літньої сесії ПАРЄ, яка цього тижня проходить у Страсбурзі.

«Сьогодні відбулося засідання регламентного комітету ПАРЄ, який розглядав ситуацію щодо мене, що мала місце на квітневій сесії… Регламентний комітет прийняв рішення закрити цей кейс без жодних санкцій щодо мене», - повідомив народний депутат України в ПАРЄ.

Гончаренко нагадав, що, виступаючи на дебатах у квітні, розгорнув у сесійній залі Асамблеї прапор України, прострілений російськими кулями.

«Це прапор з Донбасу, який мені передали наші військові», - зазначив політик.

Гончаренко відзначив, що серед членів комітету проти рішення відносно ситуації з українським прапором виступили лише представники Росії.

Читайте також: Права кримських татар: делегація України подолала російське лобі в ПАРЄ - Мезенцева

Нардеп подякував усім українцям та друзям нашої держави у Європі та у світі, які підтримали його особисто, Україну і український прапор.

«Тому ми маємо такий результат. Справа закрита, жодних санкцій немає. Хочу подякувати усім вам. Ми змогли відстояти нашу гідність», - сказав Гончаренко.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня під час весняної сесії ПАРЄ її президент Рік Дамс не дозволив представнику української делегації народному депутату Гончаренку продемонструвати український національний прапор, доставлений із зони проведення Операції об'єднаних сил на сході України.

Інцидент між народним депутатом і бельгійським сенатором стався під час дебатів про стратегічні пріоритети Ради Європи.

Наголошуючи, що серед головних стратегічних пріоритетів Ради Європи повинно бути збереження суверенітету і територіальної цілісності держав, що нині порушує відносно України агресивна Росія, Гончаренко продемонстрував український прапор, який зазнав пошкоджень у зоні бойових дій російсько-української війни.

Президент ПАРЄ перервав виступ, а стюарди виконали вимогу запобігти демонстрації прапора.

Дамс порушив перед регламентним комітетом ПАРЄ питання про накладання на Гончаренка дисциплінарних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-