Підстав для розпуску Ради немає - Разумков

Підстав для розпуску Ради немає - Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє про відсутність підстав для дострокового припинення повноважень парламенту.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

Такої ж думки, за словами спікера, дотримується і Президент Володимир Зеленський, який «казав про те, що підстав, які сьогодні могли би підвести під дострокове припинення повноважень Верховної Ради України, немає».

«І це абсолютна правда. Тому що, згідно з чинною Конституцією, згідно з чинним законодавством, підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради немає», - заявив Разумков.

Читайте також: Разумков каже, що у Раді «турборежиму» ніколи не було

Він додав, що протилежних заяв з цього приводу не чув у публічних виступах Президента.

«Я все ж таки орієнтуюся на публічну політику. А додаткових розмов з Володимиром Олександровичем з цього приводу у мене не було», - запевнив спікер Ради.

Як повідомлялося, Зеленський 15 червня заявив, що наразі не бачить сенсу розпускати Верховну Раду.

«Розпускати Раду немає сьогодні сенсу з точки зору стабільності, перш за все. Якщо депутати голосують і працюють - прекрасно. А якщо не будуть працювати, то немає сенсу в роботі Верховної Ради України», - відповів Зеленський на запитання про можливість розпуску парламенту, якщо не буде ухвалено закон про деолігархізацію.

Читайте також: Разумков підтримує повернення декларацій для радників і помічників спікера

Президент 2 червня вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

4 червня Зеленський заявив, що у разі спроб домовленостей олігархів із народними депутатами з метою «провалити» законопроєкт про деолігархізацію винесе питання про статус олігархів на всеукраїнський референдум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-