Уряд розгляне експериментальний проєкт для набору іноземних студентів

Уряд розгляне експериментальний проєкт для набору іноземних студентів

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні у середу розгляне можливість реалізації експериментального проєкту з використанням єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти.

Ініціатором цього проєкту з організації набору до закладів вищої освіти і навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства є віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє Укрінформ із посиланням на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі.

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина запропонує затвердити план заходів з виконання річної національної програми під егідою комісії Україна ― НАТО на 2021 рік та показники ефективності її виконання, а віцепремʼєр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков - змінити правила позначення небезпек, пов’язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами.

Читайте також: Україна прагне формувати трансатлантичну безпеку разом з НАТО — Стефанішина

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонує внести зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері.

Читайте також: МКІП просить збільшити фінансування сфери культури майже вдвічі

У порядок денний засідання також включено питання про схвалення Державної програми з безпеки польотів.

Урядовці розглянуть зміни до переліку лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються на виконання угод, укладених особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я за напрямами використання бюджетних коштів у 2021 році.

Міністр оборони Андрій Таран ініціює затвердження порядку проведення маркетингових досліджень ринку товарів, робіт і послуг оборонного призначення, а також розгляд питання про уповноважений орган з державного гарантування якості.

Читайте також: Таран повідомив, на що спрямують другу частину безпекової допомоги від США

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет запропонує затвердити положення про реєстр кваліфікацій, а також розглянути питання про присудження премії Кабінету Міністрів за розроблення і впровадження інноваційних технологій

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський вніс на розгляд членів Кабміну критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням нормативно-правових актів щодо ведення лісового господарства Державним агентством лісових ресурсів.

Міністр юстиції Денис Малюська ініціював затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці Конституції, а також затвердження порядку здійснення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам, визначеним статтею 130 Земельного кодексу.

Урядовці планують схвалити проєкт указу Президента про Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки, а також погодити низку законопроєктів. Це, зокрема, проєкти законів про внесення змін до закону про Державний бюджет на 2021 рік щодо заходів із запобігання виникненню та поширенню COVID-19 та проведення вакцинації проти цієї хвороби, а також про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) з урядом Данії про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-