«Марш-кидок» та олігархи: у Венедіктової «піднімають» усі закриті кримінальні справи

«Марш-кидок» та олігархи: у Венедіктової «піднімають» усі закриті кримінальні справи

Укрінформ
Офіс генпрокурора переглядає всі важливі закриті кримінальні справи.

Як передає Укрінформ, про це генпрокурор Ірина Венедіктова написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Не існує такого собі "реєстру кримінальних проваджень про олігархів". Часто розслідування найбільш неочікуваних справ потрапляє в олігархічний формат і починається: експерти відмовляються готувати експертні висновки, судді одночасно хворіють, слідчі і прокурори приймають такі рішення, і виносять такі постанови, що руки їм не можна подати", - зазначає Венедіктова.

Вона додала, що правоохоронці довгий час закривали очі на проблему реальних власників великого бізнесу.

Читайте також: Малюська каже, що нових олігархів не буде, бо нинішні - «дітище диких 90-х»

"Зараз ми проводимо велику інспекцію постанов про закриття важливих кримінальних справ. З початку роботи взагалі Єдиного реєстру досудових розслідувань з 7,5 мільйона проваджень, «живих» на сьогодні 1,5 мільйона. Нам є над чим працювати і ми готуємось до «марш-кидка»" - повідомила генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Читайте також: Зеленський відкидає можливість плану «Б» щодо законопроєкту про олігархів

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, передбачається внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначення порядку включення осіб до Реєстру та наслідків такого включення, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

У проєкті закону зазначається, що він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання ним чинності.

Також передбачено, що він втрачає чинність через 10 років з дня введення його в дію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-