Зеленський відкидає можливість плану «Б» щодо законопроєкту про олігархів

Зеленський відкидає можливість плану «Б» щодо законопроєкту про олігархів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що держава не повинна мати альтернативний план у разі спротиву ухваленню законопроєкту про деолігархізацію.

Такі плани "Б" мають бути лише у тих, хто прагне лишатися олігархами, заявив він в інтерв'ю телеканалам у рамках форуму "Україна 30. Економіка без олігархів", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про плани повинні думати саме ті бізнесмени, які хочуть залишитися олігархами, це у них повинен бути план "Б". Нам як державі не потрібно цього робити. У нас є один план, план "А". Ми домовились, що олігархів в Україні не буде, це потрібно для України, для зовнішнього іміджу, для нормального інвестиційного клімату", - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що має "зрозумілий і потужний план" у вигляді законопроєкту про деолігархізацію, і додав, що будуть ще декілька законодавчих ініціатив з цього питання.

Читайте також: Олігархічна система зменшує шанси на українське «економічне диво» — Шмигаль

Глава держави розповів, що уже відбулося "багато попереджень, сигналів, навіть зустрічей з багатьма людьми, представниками того чи іншого великого бізнесу, парламентаріями і чиновниками, які лобіюють ті чи інші великі фінансові платформи".

"Я вважаю, що я достатньо зробив для того, щоб надати можливість усім цим структурам цивілізовано працювати в Україні", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Читайте також: Україна не зверталася до Венеційської комісії з приводу законопроєкту про олігархів

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, передбачається внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначення порядку включення осіб до Реєстру та наслідків такого включення, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

4 червня Зеленський заявив, що у разі спроб домовленостей із народними депутатами щодо провалення законопроєкту про деолігархізацію питання про статус олігархів винесе на всеукраїнський референдум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-