Зеленський: Законопроєкт про деолігархізацію – це лише початок

Зеленський: Законопроєкт про деолігархізацію – це лише початок

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський називає законопроєкти про деолігархізацію фундаментом і чекає інших законодавчих ініціатив щодо боротьби з корупцією та монополією.

Про це він заявив у виступі на форумі «Україна 30. Економіка без олігархів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я особисто, як і все наше суспільство, чекаємо швидких та зрозумілих законодавчих ініціатив, які мають запровадити ефективні антитрастові інструменти для подолання цієї олігархічної системи», - зазначив Зеленський.

Президент розповів, що «зробив перший крок», подавши до парламенту законопроєкт про деолігархізацію. На його думку, цей проєкт закону - важливий, аби демонтувати «визначальний вплив олігархів на життя, на нашу політику, на майбутнє Української держави».

Глава держави підкреслив, що цей законопроєкт є початком і фундаментом подальшої нормативно-правової бази для боротьби з корупцією та монополією.

«Усім варто остаточно зрозуміти, що державні інституції та суди мають бути незалежні не тільки від інших гілок влади, але і від великого бізнесу. Політичні партії, ЗМІ, державні службовці всіх рівнів, судді, правоохоронці, наглядові ради державних підприємств - усі повинні функціонувати без підтримки та впливу цього великого олігархічного капіталу», - сказав Зеленський.

Читайте також: Українські реформи підривають пов’язані з Росією та олігархами особи – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, передбачається внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначення порядку включення осіб до Реєстру та наслідків такого включення, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

4 червня Зеленський заявив, що у разі спроб домовленостей із народними депутатами щодо провалення законопроєкту про деолігархізацію питання про статус олігархів він винесе на всеукраїнський референдум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-