Лідер «Зелених» Німеччини розкритикував уряд за відмову постачати Україні озброєння

Лідер «Зелених» Німеччини розкритикував уряд за відмову постачати Україні озброєння

Укрінформ
Співголова німецької партії "Зелені" Роберт Габек розкритикував позицію уряду ФРН, який відмовляється надавати оборонну допомогу Україні в умовах російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це Роберт Габек заявив в інтерв’ю німецькому виданню Der Spiegel.

"Федеральний уряд постачає танки, складові ракет і підводні човни таким країнам, як Єгипет, який підігріває громадянську війну в Ємені – одній з найбільших гуманітарних катастроф нашого часу. Але Україні, яка стикнулася з агресією, не постачається навіть санітарний транспорт, старі позашляховики, обладнання для розмінування або прилади нічного бачення", - зазначив політик.

За його словами, він просто не розуміє, як уряд ФРН у такій ситуації може демонструвати впевненість у власній правоті.

У цьому зв'язку співголова "Зелених" запропонував, аби Німеччина принаймні почала допомагати Україні з розмінуванням.

Читайте також: Роберт Габек про зброю Україні і “колотнеча” навколо його заяви

Німецький політик наголосив, що ситуація в Україні має вирішальне значення для ЄС, його свободи та безпеки. "Боротьба України – це боротьба Європи", - резюмував Габек.

Як повідомлялося, наприкінці травня Київ та зону ООС відвідала делегація німецької партії “Союз90/Зелені” на чолі з її співголовою Робертом Габеком. У ході візиту він заявив, що Україну, яка зазнала нападу, варто підтримати засобами захисту. За словами німецького політика, прагнення нашої держави до отримання оборонних видів озброєнь є обґрунтованим.

Читайте також: Делегація Бундестагу побачила наслідки «руского міра» у зоні ООС

За даними онлайн-видання Merkur, останніми роками Німеччина практично не постачала в Україну військове обладнання. Сума такого експорту становила у 2018-му і 2019 році по 2,1 млн євро, при цьому йшлося про спортивну і мисливську зброю. У 2019 році це відповідало 0,03% обсягу всіх постачань німецьких озброєнь за кордон.

Фото: facebook.com/supportfuerroberthabeck

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-