Зеленський висловився за поставки німецької зброї в Україну

Зеленський висловився за поставки німецької зброї в Україну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що бажав би, щоб озброєння з Німеччини постачалося в Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Укрінформ з посиланням на DW.

"Німеччина не надавала нам військову допомогу, але вона могла би це зробити", - наголосив Зеленський.

Україна зацікавлена ​​у патрульних катерах, гвинтівках, засобах радіозв'язку і БТР-ах, повідомив Президент України.

"Хабек зрозумів це", - акцентував Зеленський, згадуючи співголову партії "Зелених" Роберта Хабека, який після свого візиту до Києва позитивно висловився стосовно можливих поставок озброєнь в Україну.

Читайте також: Окупанти приховано розміщують важке озброєння біля лінії розмежування – розвідка

"У ситуації, коли йдеться про захист життя людей, варто переглянути принципове "ні" Німеччини (в питанні поставок озброєнь у зони конфліктів - ред.)", - зазначив Хабек 27 травня в інтерв'ю DW.

Водночас представники правлячого блоку ХДС/ХСС поки що висловлюються проти цієї ідеї.

Конфлікт у східній частині України не має військового рішення, а значить "шлях поставки озброєнь в цьому випадку - неправильний шлях", заявив заступник голови фракції блоку партій ХДС/ХСС у бундестазі Йохан Вадепуль.

Офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, коментуючи висловлювання Хабека, заявив, що ФРН залишається вірна принципу заборони на поставки озброєння в регіони, де ведеться війна.

"Ми дотримуємось обмежувальної й відповідальної політики в галузі озброєнь і не даємо дозволу на поставки зброї в Україну", - наголосив представник канцлера ФРН Ангели Меркель.

За даними онлайн-видання Merkur, останніми роками Німеччина практично не поставляла в Україну військове обладнання. Сума такого експорту становила в 2018 і 2019 роках відповідно по 2,1 млн євро, при цьому йшлося про спортивну і мисливську зброю. У 2019 році це відповідало 0,03 відсотка обсягу всіх поставок німецьких озброєнь за кордон, які були схвалені урядом ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-