Через позицію Росії мандат місії ОБСЄ продовжили на скорочений термін — МЗС

Через позицію Росії мандат місії ОБСЄ продовжили на скорочений термін — МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ вважає неконструктивною позицію Росії щодо зменшення терміну тривалості мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до двох місяців.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

«28 травня постійна рада ОБСЄ ухвалила консенсусне рішення щодо продовження мандата Місії спостерігачів на російських прикордонних пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» до 31 липня.

Російська Федерація завадила продовженню мандата Місії на стандартний чотирьохмісячний період, скоротивши його до двох місяців, без об‘єктивних причин», - зазначається у повідомленні.

Міністерство закордонних справ України вважає неконструктивною позицію РФ щодо зменшення терміну тривалості мандата Місії спостерігачів ОБСЄ, підкреслюють в МЗС.

МЗС звертає увагу, що робота Місії є важливою в контексті імплементації Мінських угод, зокрема параграфу 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо забезпечення постійного моніторингу на українсько-російському державному кордоні.

У МЗС переконані, що таке рішення РФ значно підриває моніторингові можливості Місії, робота якої і без того ускладнена безпідставними обмеженнями з боку Росії.

Читайте також: Мандат місії ОБСЄ поширюється на всю територію України – Лінде

“Створюючи перешкоди роботі місії, Росія прагне продовжувати безперешкодне постачання зброї, військового обладнання, боєприпасів, регулярних військ і найманців на окуповані території України”, - підкреслює міністерство.

Також в МЗС наголосили, що Російська Федерація має неухильно виконувати взяті на себе зобов’язання як сторона конфлікту та підписант Мінських угод, що залишається критично важливим для деескалації безпекової ситуації та політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Читайте також: Росія намагається підірвати ефективність моніторингу ОБСЄ – Цимбалюк

Як повідомляв Укрінформ, раніше Сполучені Штати закликали Росію припинити збройні провокації на сході України та дотримуватися досягнутого за посередництва ОБСЄ режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-