Мандат місії ОБСЄ поширюється на всю територію України – Лінде

Мандат місії ОБСЄ поширюється на всю територію України – Лінде

Укрінформ
Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде привітала продовження мандату СММ ОБСЄ в Україні, заявивши, що він поширюється на всю територію України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як передає Укрінформ, відповідна заява Анн Лінде опублікована на сайті ОБСЄ.

«Я вітаю досягнення консенсусу щодо бюджету та мандату найбільшої польової операції ОБСЄ – Спеціальної моніторингової місії в Україні. Місія відіграє критично важливу роль у зусиллях ОБСЄ з врегулювання конфліктів шляхом моніторингу та звітування про безпекову ситуацію в Україні та сприяння діалогу. Я повністю підтримую Місію у втіленні нею свого мандату на всій території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - заявила діючий голова ОБСЄ.

За словами Анн Лінде, спостерігачі СММ – «це очі та вуха ОБСЄ і міжнародної спільноти». «Сьогоднішнє рішення дозволить їм і надалі сприяти зменшенню напруженості та зміцненню миру, стабільності та безпеки в Україні», - додала вона.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Яшар Халіт Чевік також привітав продовження строку дії мандата Місії. «Одноголосне рішення 57 держав-учасниць ОБСЄ про продовження строку дії мандата ще на один рік сигналізує про незмінну підтримку СММ ОБСЄ та відданості зниженню напруженості, забезпеченню миру, стабільності та безпеки в Україні», - заявив він.

Читайте також: МЗС вітає продовження мандата місії ОБСЄ в Україні і нагадує про Крим

Як повідомляв Укрінформ, Постійна рада ОБСЄ у середу продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні ще на один рік – до 31 березня 2022 року. Також делегації 57 країн-учасниць схвалили бюджет Спеціальної моніторингової місії на новий річний період – з 1 квітня 2021 року по 31 березня 2022 року.

 Фото: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-