Рада підготує звернення до Конгресу США щодо санкцій проти Nord Stream 2

Рада підготує звернення до Конгресу США щодо санкцій проти Nord Stream 2

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив профільному парламентському комітету підготувати до розгляду проєкт постанови про звернення до Палати представників та Сенату Конгресу США з проханням запровадити санкції проти причетних до будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це спікер заявив на пленарному засіданні ВР у четвер, 20 травня.

"Зараз готується до підписання проєкт постанови про звернення Верховної Ради України до Палати представників та Сенату Конгресу США 117-го скликання щодо активізації зусиль, зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік - 2". У зв‘язку з цим звертаюся до профільного комітету з дорученням сьогодні о 15.00 провести засідання та підготувати вищезазначену постанову до розгляду, щоб завтра після Години запитань до уряду ми могли розглянути цю постанову другим питанням", – сказав Разумков.

Читайте також: Білий дім: Nord Stream 2 є проєктом геополітичного впливу Росії

Спікер запросив народних депутатів долучатися до підготовки відповідної постанови.

Як повідомляв Укрінформ, у Конгресі США розкритикували рішення адміністрації Байдена відмовитись від санкцій проти компаній та осіб, які фактично контролюють будівництво Nord Stream 2.

Читайте також: Держдеп визначив, хто потрапляє під санкції за Nord Stream 2

Газопровід Nord Stream 2 із РФ до Німеччини завдовжки понад 1200 кілометрів побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-