Україна в ТКГ: на засіданні 19 травня обговорять обмін полоненими

Україна в ТКГ: на засіданні 19 травня обговорять обмін полоненими

Укрінформ
Тристороння контактна група на засіданні 19 травня розгляне питання дотримання режиму припинення вогню та продовжить розробку плану спільних кроків з урегулювання збройного конфлікту на сході України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці українська делегація для участі в ТКГ.

Зазначається, що чергові засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференцій заплановані за таким графіком: 18 травня - відеоконференції робочих груп з безпеки, політичних питань, гуманітарної робочої групи, економічної робочої групи, 19 травня - відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.

Читайте також: Єрмак заявив, що переговори про мир на сході України у «затяжній стагнації»

Повідомляється, що порядок денний засідання включає питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ; вдосконалення контрольного механізму, імплементації Мінських угод і підсумків Паризького саміту та продовження розробки плану спільних кроків.

Окрім того, планується обговорити відновлення роботи КПВВ і відкриття нових у Золотому і Щасті; обмін утримуваними особами; повний і безумовний доступ міжнародних організацій на окуповані територіії та відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

Читайте також: Скасувати штрафи за виїзд з ОРДЛО через Росію можуть до літа – Арестович

У делагації України нагадали, що наразі тривають консультації на рівні політичних радників Нормандської четвірки, мета яких - повернутися до суворого дотримання сторонами повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

«Міжнародні партнери України підтримують цей напрямок нашої політики», - зазначили в українській делегації.

Читайте також: Експертка розповіла, навіщо Держдумі РФ депутати з окупованого сходу України

Як повідомляв Укрінформ, делегації Тристоронньої контактної групи 28 квітня підтримали ідею «великоднього перемир’я», однак його не вдалося досягти через те, що пропозиції Росії містили «червоні лінії» для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-