Медведчуку вручили клопотання про арешт – Офіс генпрокурора

Медведчуку вручили клопотання про арешт – Офіс генпрокурора

Укрінформ
В Офісі генпрокурора провели процесуальні дії із підозрюваним народним депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком, йому вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора в Телеграмі

"Наголошуємо, що народному депутатові України повідомлено про підозру 11 травня 2021 року у порядку та спосіб, передбачений КПК України. У зв’язку з цим він набув статусу підозрюваного саме з цієї дати", - зазначається у повідомленні.

Зазначається, що саме того дня Медведчука було викликано для проведення слідчих та процесуальних дій саме у статусі підозрюваного.

Читайте також: Медведчук заявив, що не планує залишати країну

"Після його прибуття до Офісу генерального прокурора, на вимогу народного депутата та його захисників, їм було надано примірник врученого 11 травня 2021 року повідомлення про підозру для ознайомлення, з метою забезпечення права на захист", - йдеться у повідомленні.

Також підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, підкреслили в ОГП.

Читайте також: Медведчуку доведеться пройти через суд — Офіс Президента

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від ОПЗЖ Медведчук увечері 12 травня прийшов до Офісу генпрокурора ознайомитися з оголошеною йому напередодні підозрою у державній зраді.

Генпрокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам - Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Читайте також: Геній антихаризми, або Чому Медведчука ніхто і ніколи не пожаліє?

Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-