Штатам слід визнати Україну основним союзником поза НАТО – Годжес

Штатам слід визнати Україну основним союзником поза НАТО – Годжес

Укрінформ
Сполученим Штатам слід надати Україні статус основного їх союзника поза Альянсом, аби висловити країні підтримку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на конференції “Україна у Вашингтоні”, організованій Фундацією США-Україна, зазначив колишній командувач силами США у Європі генерал Бен Годжес.

“Україна повинна отримати статус основного союзника поза НАТО. Це слід зробити, аби змінити наратив дискусії та надіслати сигнал як українським друзям, так і Кремлю, що Україна для нас важлива”, - сказав Годжес.

Читайте також: США не дадуть Україні відбиватися порожніми руками – Гербст

Він наголосив на важливості розширення механізмів ефективної двосторонньої співпраці між США та Україною. “Я був радий дуже конструктивному візиту держсекретаря Блінкена до України. Це - початок створення необхідних механізмів для сутнісної двосторонньої угоди між США та Україною”, - зазначив екскомандувач.

Годжес додав, що США “необхідно буде долучити решту членів НАТО”. “Немає сенсу говорити про членство України в НАТО, поки США та Україна не створять подібні механізми”, - підсумував відставний генерал.

Читайте також: Політичний фокус нині зосереджений на Україні, тому РФ позиційно програла – посол ФРН

Американський уряд надає статус головного союзника поза НАТО країнам, які мають стратегічні відносини зі збройними силами США, однак не є членами Північноатлантичного альянсу. Цей статус, який на сьогодні мають 18 держав (у тому числі Австралія, Бразилія, Ізраїль, Південна Корея, Японія), не передбачає колективної оборони, але дає низку військових та фінансових переваг.

Фото: DELFI / Domantas Pipas                                                                                                                                                  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-