Добудова Nord Stream 2 відкриє шлях для подальшої агресії РФ - експерт

Добудова Nord Stream 2 відкриє шлях для подальшої агресії РФ - експерт

Укрінформ
Росія утримується від подальшої збройної агресії проти України, оскільки хоче зберегти імідж надійного постачальника газу на Захід, а добудова Nord Stream 2 розв’яже їй руки.

Таку думку висловив речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин у статті, опублікованій на Stopfake.org, передає Укрінформ.

“Росію стримує від агресивних кроків щодо свого сусіда (України – ред.) необхідність вдавати із себе надійного постачальника природного газу до Європи. Від цієї надійності значною мірою залежить фінансове становище російської енергетики, оскільки Україна є основним транзитером російського газу”, - зазначив Жарин.

Завершення будівництва Nord Stream 2, на його переконання, відкриє Росії шлях до подальшої дестабілізації України: “У такому випадку, згідно з хворою логікою Кремля, дії, що порушують безпеку України, вже не впливатимуть на надійність і гарантії постачання російського газу в західному напрямку”.

Читайте також: Шмигаль: Партнери зі США чітко дали зрозуміти, що Nord Stream 2 - загроза для Європи

Тобто, додав Жарин, якщо газопровід буде добудовано, це “дасть Росії додаткові можливості діяти проти України”

Такими чином, підсумував експерт, гальмування реалізації проєкту Nord Stream 2 є ключовим чинником для безпеки Центрально-Східної Європи.

Як повідомлялося, завдяки американським санкціям будівництво газопроводу Nord Stream 2 було призупинено, однак Росія поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони. За даними компанії Nord Stream 2 AG, будівництво завершено на 95%.

Читайте також: Європарламент закликає заблокувати Nord Stream 2 і відключити Росію від SWIFT

Україна вважає цей проєкт суто геополітичним, який несе загрозу для європейської безпеки, тож рішуче виступає проти добудови газопроводу. Проти проєкту також активно налаштовані США, Польща і країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-