Україна і Польща підписали декларацію про європейське майбутнє Києва

Україна і Польща підписали декларацію про європейське майбутнє Києва

Укрінформ
Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда підписали у Варшаві після завершення двосторонньої зустрічі спільну декларацію про підтримку Варшавою європейських прагнень Києва.

Про це під час спільного брифінгу для ЗМІ з главою Української держави повідомив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Наша сьогоднішня двостороння зустріч завершилася підписанням спільної декларації про європейську перспективу для України, тобто приналежність до ЄС. У цьому питанні Польща весь час безперервно підтримує Україну”, - підкреслив Дуда.

Читайте також: Зеленський запросив Дуду на саміт Кримської платформи

Президент РП поінформував, що в серпні цього року він має намір відвідати Київ, де обговорюватимуть “важливі питання щодо європейського і трансатлантичного майбутнього України”.

Як повідомлялося, президенти України Володимир Зеленський, Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Еквітс та Естонії Керсті Кальюлайд беруть участь у Варшаві у відзначенні 230-річчя конституції Речі Посполитої. Президенти п’яти країн підписали спільну декларацію. У ній вони підкреслили, що солідарність народів в умовах сучасних загроз для безпеки є одним із наріжних каменів миру, стабільності, розвитку і добробуту.

Читайте також: Конституція Речі Посполитої об'єднує всю європейську спільнотуЗеленський

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до свого польського колеги Анджея Дуди, зазначив, що між нашими країнами є деякі історичні питання, але висловив упевненість, що в найближчому майбутньому таких питань не буде, тому що ми один одного прекрасно розуміємо.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-