Туреччина нагадала Росії, як та надавала зброю Асаду

Туреччина нагадала Росії, як та надавала зброю Асаду

Укрінформ
Туреччина не має передумов щодо використання придбаних у неї товарів оборонного призначення. Це стосується і продажу БПЛА Україні.

Як повідомляє Укрінформ про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав в інтерв’ю на телеканалі Haber Turk.

«Щодо продажу Туреччиною ударних БПЛА Україні. Туреччина має перевагу в оборонній продукції. Ми не маємо передумов щодо продажу в третю країну чи щодо використання. Росія надала її режиму (Асада - ред.), і він проти нас використав. Кожен може надати кожному товар оборонної промисловості. Якщо сьогодні Росії потрібна наша продукція оборонної промисловості, ми можемо сісти та обговорити це», - сказав Чавушоглу.

Читайте також: США виключили Туреччину з програми виробництва винищувачів F-35

Міністр також нагадав про позицію Туреччини щодо невизнання тимчасової окупації Криму Росією.

«Росія знає про наше загострене сприйняття щодо питання Криму. Ми сказали, що не визнаємо окупації. Наші відносини з двома країнами, які переживають напругу в Чорному морі, хороші. Ми сказали одне і те ж обом країнам. У разі конфлікту, це спричинить великі ризики в Чорному морі», - сказав міністр.

Як відомо, минулого тижня в Москві «рекомендували» Анкарі не підживлювати «мілітаристські настрої в Україні».

Читайте також: Туреччина звинуватила дві країни у порушенні територіальних вод

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Туреччина ефективно співпрацюють в авіаційній галузі. 13 березня у Туреччині БПЛА Akıncı турецької розробки, обладнаний двигуном українського виробництва, успішно пройшов чергове випробування.

У 2021 році Україна планує закупити щонайменше п'ять комплексів Bayraktar TB2. Окрім того, країни обмінюватимуться технологіями при спільному виробництві безпілотних літальних апаратів. На початку березня народний депутат фракції Слуга народу Ігор Копитін заявив про те, що у Туреччині вже збирають нову партію безпілотників Bayraktar TB2 для України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-