Туреччина звинуватила дві країни у порушенні територіальних вод

Туреччина звинуватила дві країни у порушенні територіальних вод

Укрінформ
Посли Греції та Франції були викликані до міністерства закордонних справ Туреччини через порушення турецьких територіальних вод французьким дослідницьким кораблем та грецьким військовим кораблем біля острова Крит.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«Французьке дослідницьке судно L'Atalante разом із грецьким військовим кораблем порушили турецький континентальний шельф на південному сході острова Крит», - повідомляє телеканал із посиланням на новини грецьких ЗМІ.

Згідно з тими ж повідомленнями, два кораблі, що порушили територіальні води Туреччини, отримали попередження від турецьких військових кораблів із вимогою залишити цю територію.

Читайте також: Греція планує розширити свої територіальні води в Іонічному морі

Через цей інцидент у п’ятницю послів Франції та Греції викликали до МЗС Туреччини, їм було зроблено відповідні застереження.

Острів Крит - п'ятий за величиною острів у Середземному морі та найбільший із грецьких островів.

Як повідомлялося, минулого тижня міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас відвідав Анкару, де зустрівся зі своїм турецьким колегою Мювлютом Чавушоглу. Зустріч була спрямована на початок нового процесу двостороннього примирення між країнами та зняття напруги в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-