Український консул у Санкт-Петербурзі залишив територію Росії - МЗС

Український консул у Санкт-Петербурзі залишив територію Росії - МЗС

Укрінформ
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Наш консул сьогодні залишив територію РФ», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії 17 квітня заявило про затримання у Санкт-Петербурзі 16 квітня консула Генерального консульства України Олександр Сосонюка нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Тимчасовому повіреному у справах України в Російській Федерації Василю Покотилу, який був викликаний до МЗС РФ, оголосили про небажаність перебування в Росії консула Генконсульства України в Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Видворення дипломатів: Чехія не виключає подальших кроків щодо РФ

Заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін назвав затримання українського консула Сосонюка грубою провокацією.

Речник МЗС Олег Ніколенко 17 квітня повідомив, що у відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України впродовж 72 годин починаючи із 19 квітня.

Російські ЗМІ повідомили 21 квітня, що оголошений персоною нон грата російський дипломат Євген Черников залишив територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-