Росія висилає українського консула

Росія висилає українського консула

Укрінформ
Тимчасовому повіреному в справах України в Російській Федерації Василю Покотилу, який був викликаний у суботу до МЗС РФ, оголосили про небажаність перебування в Росії консула генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

Як передає Укрінформ, про це повідомило МЗС Росії.

«Було оголошено про небажаність його (консула генерального консульства України в Санкт-Петербурзі - ред.) перебування на території Росії і рекомендовано залишити її межі протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, речник МЗС Олег Ніколенко у суботу, 17 квітня, поінформував, що напередодні російські правоохоронці на кілька годин. затримали співробітника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі (Росія). Наразі він перебуває в українській дипустанові, обставини затримання з‘ясовуються.

Читайте також: Варшава готує відповідь на видворення з РФ п’ятьох дипломатів

ФСБ Росії повідомило в суботу, 17 квітня, про затримання у Санкт-Петербурзі 16 квітня консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін назвав затримання українського консула Олександра Сосонюка в Санкт-Петербурзі грубою провокацією і повідомив, що МЗС працює над повернення дипломата додому і симетричною відповідю Росії на цю провокацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-