МЗС готує симетричну відповідь Росії на затримання українського консула

МЗС готує симетричну відповідь Росії на затримання українського консула

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України працює над поверненням додому консула Олександра Сосонюка, який був затриманий у Санкт-Петербурзі, і симетричною відповіддю Росії на цю провокацію.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін в ефірі телеканалу «Україна 24» 17 квітня, передає Укрінформ.

«Найближчим часом ми будемо вирішувати питання про його (Сосонюка – ред.) повернення додому», - сказав Єнін.

Він іще раз наголосив, що дії російських правоохоронних органів є провокацією і грубим порушенням норм Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Читайте також: Варшава готує відповідь на видворення з РФ п’ятьох дипломатів

«Наш дипломат у жодному разі не міг бути затриманий, більш того, він не мав жодного відношення до тих дій, які йому інкримінують російські чиновники», - наголосив заступник міністра.

Він запевнив, що МЗС найближчим часом визначиться з «симетричною відповіддю згідно з існуючою практикою в таких ситуаціях».

Як повідомляв Укрінформ, речник МЗС Олег Ніколенко 17 квітня поінформував, що напередодні російські правоохоронці на кілька годин затримали співробітника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі. Наразі він перебуває в українській дипустанові, обставини затримання з‘ясовуються.

ФСБ Росії повідомила 17 квітня про затримання у Санкт-Петербурзі 16 квітня консула Генерального консульства України Олександр Сосонюка нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-