Україна розуміє всі можливі сценарії та знає, як діяти - Президент

Україна розуміє всі можливі сценарії та знає, як діяти - Президент

Укрінформ
Україна розуміє всі можливі сценарії щодо подальших дій Росії та знає, що буде робити у відповідь за будь-якого розвитку ситуації.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до співвітчизників, оприлюдненому у Фейсбуку, повідомляє Укрінформ.

«Ми не боїмось, бо Україна-21 не має ілюзій. Розуміє, хто справжній друг і брат. Хто готовий підставити плече, а хто може вдарити в спину. А тому Україна-21 розуміє всі можливі сценарії та знає, що буде робити у відповідь за будь-якого розвитку ситуації. Ми не боїмось, бо в нас є неймовірна армія та неймовірні захисники», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що минулого тижня провів два дні на передовій із військовослужбовцями: «Вони звикли не говорити, а робити свою справу. Вони мають якісне оснащення та зброю, цінний досвід, мужність, високий бойовий дух, готовність дати відсіч будь-кому та максимально доступно пояснити, що прохід, проїзд чи проліт нашою землею небажаним гостям – заборонений і неможливий».

Читайте також: Президент: Україна не починає війну першою, але завжди стоїть до останнього

За словами Президента, наші захисники не мають страху або невіри у свої сили.

«Ми не боїмося, бо в нас неймовірне суспільство, яке готове до масової волонтерської мобілізації, яке все віддасть, все знайде і все привезе. Вдень, уночі, в спеку й мороз. Ми не боїмося, бо ми – прекрасна нація прекрасних людей. Військових, лікарів, науковців, інженерів, конструкторів, айтішників, архітекторів, будівельників, фермерів, художників, музикантів, поетів. І ми – нація творців, а не руйнівників. І ми не знищуємо інші землі й народи. Але це не означає, що ми дамо знищити себе. І всі ми готові відкласти свої ноутбуки, указки, мікроскопи, пензлі, шпателі, граблі й лопати й захистити свою землю. Бо іншої в нас немає. Бо тікати не збираємось. Бо здаватися не звикли», - наголосив глава держави.

Читайте також: Зеленський пропонує Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна»

Крім того, додав він, Україна не боїться, бо має й потужну підтримку міжнародних партнерів. «Я говорив з лідерами Сполучених Штатів Америки, Франції, Німеччини, Великої Британії, Туреччини, з президентом Ради Європи і генсеком НАТО. Вони, як і всі інші партнери, – на нашому боці. Вони прекрасно бачать справжні мотиви Росії. Готові підтримувати нас фінансово. Готові запроваджувати дедалі більше жорстких санкцій та ухвалювати жорсткі резолюції. Це правильно, необхідно, і за все це Україна щиро вдячна», - сказав Президент.

Водночас, підкреслив він, нашим громадянам дуже потрібно розуміти, на що ще готовий світ, потрібні чіткі сигнали, що на восьмому році війни країна, яка ціною життя своїх людей є щитом для Європи, отримає підтримку не просто як партнерів, з трибун, а як гравців однієї команди, безпосередньо на полі, плече до плеча.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-