У Європарламенті запропонували створити для України «план дій» щодо членства в ЄС

У Європарламенті запропонували створити для України «план дій» щодо членства в ЄС

Укрінформ
ЄС варто розробити для країн Східного партнерства «план дій» щодо членства за аналогом подібного документа, що існує в НАТО.

Про це у вівторок на засіданні Парламентської асамблеї Східного партнерства EURONEST сказав співголова цього форуму, депутат Європарламенту Андрюс Кубілюс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Наступний саміт Східного партнерства має підтвердити прагнення України до членства в ЄС - Разумков

«ЄС має створити більше можливостей для тих країн, які більш амбітні. Всі ідеї, які ми обговорювали у Європарламенті минулого року, - секторальна інтеграція, інтеграція «чотирьох свобод», - мають отримати практичні дорожні карти, щоб було зрозуміло, куди ця інтеграція веде, якого роду переваги країни отримають, якщо досягнуть поставлених цілей. Як ми розуміємо, існує потреба у Плані дій щодо членства. Україна і Грузія прагнуть плану дій, щоб набути членства в НАТО, існує необхідність подібного плану дій з інтеграції цих країн в ЄС. Нам потрібен новий моментум. Це саме те, що має обговорити ЄС та ухвалити рішення», - сказав політик.

Читайте також: Зеленський очікує почути сигнал про ПДЧ на саміті НАТО у червні

Він зауважив, що останні роки в країнах регіону відбулося чимало нового, і не завжди воно було просте і позитивне. Це стосується нових викликів для безпеки України, на кордонах якої Кремль продовжує нарощувати небезпечну військову присутність.

Читайте також: У Дуди кажуть, що Росія намагається зірвати надання Україні ПДЧ

Як повідомлялося, в Євросоюзі триває робота із визначення перспектив програми Східного партнерства до майбутнього саміту, що має відбутися у другій половині цього року. В Європарламенті депутат від Литви Андрюс Кубілюс запропонував концепцію «Тріо асоціації» для України, Молдови і Грузії, які уклали з Євросоюзом Угоди про асоціацію та створення поглиблених та всеохоплюючих зон вільної торгівлі. Ця концепція передбачає чітке визнання для країн «Тріо» перспективи членства в ЄС за умови виконання всіх необхідних критеріїв, що має стати потужним стимулом для реформ та для демократичного розвитку кожної з країн-партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-